Skip to content

Onderzoek

Bij onderzoek denkt men vaak aan professors op universiteiten die in een lab proeven doen op zoek naar een nieuwe theorie. Onderzoek kent echter vele vormen en onderzoek is overal. Producten die u koopt zijn vaak uitvoerig getest en onderzocht niet alleen om te kijken of ze veilig zijn maar ook hoe u, als consument, op het product reageert. Er wordt geprobeerd de kans zo groot mogelijk te maken dat u het product koopt.

Als toegepast psycholoog ben ik getraind in toegepast onderzoek. Het onderzoek dat niet op zoek is naar nieuwe wetenschappelijke inzichten maar onderzoek waar een consument, bedrijf of de overheid direct iets aan heeft. U kunt bijvoorbeeld denken aan de polls die gedaan worden voor de verkiezingen; een leerlingen onderzoek door de GGD; een effectiviteitsonderzoek van een training of een onderzoek naar de oorzaken van ziekteverzuim in een bedrijf.

Afhankelijk van de vraag kan ik gebruik maken van kwalitatief onderzoek zoals een interview of een observatie; kwantitatief onderzoek zoals een vragenlijst of historische data of een combinatie van beiden.

Na het onderzoek zal ik een rapport afleveren met daarin een antwoord op uw vraag en een advies over eventuele vervolgstappen.

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: